27. oktober 2017

VOLVO ON CALL – styr bilen med et tastetrykk

Volvo On Call er Volvos mobilapp som er utviklet for å gjøre din hverdag enklere. Med denne kan du ha kontroll på din Volvo over avstand. Med appen gjør du hverdagslivet litt mindre komplisert.

Selger Svein Rasmusssen hos Harila Volvo synes en av de største fordelene med app-en, er at man kan fjernstyre varmen uten å være i nærheten av bilen. Alt du trenger er mobildekning. Svein er selv familiefar og har små barn. Å kjøre med barna i barnehagen når bilen er varm på vinterstid er en behagelig opplevelse, man slipper å skrape ruta for is og de slipper å sitte med masse klær på. Noe som heller ikke er bra for sikkerheten når de sitter i barnesete. I tillegg sparer man tid og kan drøye litt og kose seg litt lengre om morgenen.

Selger hos Harila Volvo, Svein Rasmussen benytter appen flere ganger om dagen, og verdsetter blant annet vinterstid, at han kan fjernstyre varmen i bilen

Hvor lang tid det tar å varme opp bilen avhenger av hvor kaldt det er. Om det er mildvær kan du sette på varmen 10 minutter før du går ut, og om det er kaldt kan det ta opp til 45 minutter, sier Svein, som har mange gode tilbakemeldinger fra opplevelsene til kundene rundt Volvo On Call.

Gjennom  appen kan man også sjekke alt fra dekktrykk, om lyspærene virker og spylevæskenivå. Har man for lavt trykk i dekkene, får man opp ett varsel. Noe kundene også er begynt å benytte seg av i større grad er muligheten til å bestille service direkte via appen – sier Rasmussen.

Det finnes mange andre fine funksjoner også i appen, som logg av start og slutt på reise. Her får du oversikt på antall kjørte kilometer, varighet og drivstofforbruk. Du kan laste ned informasjonen når du vil og sende den som en fil til din e-post. Dette kan være en funksjon som er bra i forbindelse med blant annet firmabil og som letter arbeidet i forbindelse med reiseregning og kjørejournal.

Du kan lese mer om de ulike funksjonene under.

La musepeker hvile over bildet for mer info om de ulike funksjonene i Appen

 

Få hjelp når du trenger det

Enten du har punktert, fått motorstopp eller har kollidert, er vi der for å sende deg hjelp hvor du enn måtte befinne deg.

  • Veihjelp – Ved å trykke på On Call-knappen, vil en Volvo On Call medarbeider sørge for å dirigere redningstjenester til bilen din via GPS-posisjonen din.
  • Nødtjenester – Trykk på SOS-knappen, på overheadkonsollen, og et varsel vil automatisk bli sendt til Volvo On Call nødsentral.
  • Automatisk kollisjonsvarsling – Når en kollisjon registreres vil et varsel automatisk bli sendt til Volvo On Call nødsentral og assistanse dirigeres dit bilen befinner seg.
  • Tyverivarsling – Volvo On Call varsles hvis noen prøver å bryte seg inn i bilen din. Hvis bilen blir stjålet kan bilens GPS brukes til å lokalisere den.

Kjør med komfort

Med Volvo On Call-appen kan du fjernstyre klimaet i bilen din med smarttelefonen. Det er en av livets små hverdagsluksuser når du har en Volvo.

 

Volvo On Call-appen laster du ned gratis i Apple Appstore, Google Play eller Windows Phone Store.

Kompatibilitet

Volvo On Call er tilgjengelig for biler som er fabrikkutstyrt med Volvo On Call, årsmodell 2012 og senere. Hvilke funksjoner som er tilgjengelige varierer avhengig av hvilken modell du har.

Mer informasjon om hvilke funksjoner er tilgjengelig på de ulike modellene finner du her

Slik kobler du Volvo On Call-appen til din Volvo (utføres fra førersetet)

  1. Bilen må stå et sted det er mobildekning, og mobiltelefonen din må også ha internettilkobling.
  2. Sørg for å ha din firesifrede Volvo On Call PIN-kode, din Volvo ID og bilens understellsnummer eller registreringsnummer tilgjengelig før du begynner.
  3. Slå på tenningen i bilen, men ikke start bilmotoren.
  4. Logg inn på Volvo On Call-appen med din Volvo ID, og følg deretter instruksjonene i appen.
  5. Bekreft forbindelsen mellom appen og bilen ved å trykke kort en gang på On Call-knappen i bilen.

Her finner du Volvos support-side for Volvo On Call. 

Du kan også kontakte oss direkte på telefon: 784 45600 – så hjelper vi deg med det du måtte lure på når det gjelder Volvo On Call.