15. mars 2015

Om oss

Harila gruppen

Harila som tidligere gikk under “Brødrene Harila” ble etablert i 1988, men bilforretningen har sin historie helt tilbake til en hulstensfabrikk og et maskin entreprenør firma på 1950-tallet.

Harila gruppen er i dag representert i Troms og Finnmark. Hovedkontoret og moderselskap befinner seg i Vestre Jakobselv og vårt viktigste forretningsområde er salg og vedlikehold av Toyota (siden 1967), Lexus (siden 2006) og Volvo (siden 2014). Våre bilanlegg finnes i Alta, Bardu, Hammerfest, Finnsnes, Tromsø og Vestre Jakobselv. Bilkonsernet huser ca 200 medarbeidere.

Harila`s øvrige forretningsområder er innenfor bilutleie som Avis agent (siden 1979), forretnings eiendommer gjennom Harila Gruppen Eiendom AS (siden 1990), YX bensinstasjon med pakkeutleverings tjeneste under Harila AS avd V.Jakobselv, samt en av Finnmarks største POWER butikker lokalisert i Vadsø.

Administrasjonen er lokalisert til Finnmarks fylkeshovedstad Vadsø. Her ligger våre sentrale økonomi og IT funksjoner tilhørende alle virksomheter.

Toyota har vært Norges mest solgte bilmerke i mange år på rad og en rekke av våre modeller er blant Norges mest populære bilmodeller. I tillegg har Toyota forhandlerne og importøren blitt tildelt ”kundetilfredshetsprisen” for ”mest fornøyde kunder” uansett bransje i Norge flere ganger. Toyota er i en spennende fase med mange nye modeller og med enda sterkere satsning i Norge og Europa. Toyota er ledende innen miljø- og hybridteknologi.

Lexus Tromsø er verdens nordligste forhandler av Lexus, er lokalisert med bilutstilling i Skattørveien 44, Tromsø. Deres salgs område er fylkene Nordland, Troms og Finnmark og det er etablert serviceverksted ved våre anlegg i Troms og Finnmark.

Volvo ble en del av Harila 16. juni 2014 med bilanlegg i Alta. Offisiell åpning som Volvo forhandler i Finnmark var 11.februar 2015.  Volvo serviceverksted finner du i Alta, Hammerfest og Vestre Jakobselv.

Harila`s bilbutikker er ISO 14001 miljøsertifisert.

2016